Нехайківський НВК
Головна | | Реєстрація | Вхід
 
П`ятниця, 03.05.2024, 07:42
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2013 » Листопад » 8 » День української писемності і мови
14:44
День української писемності і мови

8 листопада актова зала Нехайківського НВК зібрала всіх шанувальників рідного слова на свято, приурочене Дню української писемності й мови. Гостями заходу були начальник відділу освіти Л.М. Рудик , сільський голова В.П. Тарасенко, настоятель церкви Святого Воскресіння архімандрит Лукіан, батьки. Директор навчально-виховного комплексу Кузьменко Н.І. та  гості привітали всіх зі  святом, закликали любити рідну мову, вивчати її, занурюватися в її глибини, берегти для прийдешніх поколінь.

Щиро й сердечно звучало тут рідне слово, лунала українська пісня і всі учасники складали шану, любов материнській мові, народові, що її створив.

Ведучі познайомили присутніх з історією української писемності, друкарства, а читці зігрівали серця вогником, який запалили ще чарівною музикою українського слова І.П.Котляревський, Т.Г.Шевченко та інші митці.

Головним персонажем свята був сам Нестор Літописець - батько української історії та словесності, який  розповів нащадкам, "откуда єсть пошла русская земля, кто въ Киевъ нача первъє княжити”, закликав учнів дружити з книгами, адже вони «подібні рікам, що тамують спрагу цілого світу, джерела мудрості, бездонна глибина».

Нікого не залишило байдужими повчання мами, Опанасенко Н.Ф., своїй донечці Тетянці любити свою мову, Батьківщину й ніколи їм не зраджувати.

Шкільний бібліотекар Пазіменко В.К. порекомендувала  знаходити мовні скарби у словниках, енциклопедіях, книгах про мову.

Протягом усього свята всі присутні з’єднували свої голоси й серця в єдиній мелодії, одному ритмі та переконалися в тому, що мова -  це нетлінний скарб століть, що передається від покоління до покоління, і його потрібно вивчати, берегти.

Н.І.Кузьменко, директор НВК

Переглядів: 498 | Додав: НехайківськийНВК | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024