Нехайківський НВК
Головна | | Реєстрація | Вхід
 
П`ятниця, 03.05.2024, 17:35
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2015 » Березень » 30 » ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ
13:15
ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про проведення громадського обговорення питання щодо присвоєння

імені І.Н. Степаненка Нехайківському навчально-виховному комплексу

"загальноосвітня школа І – ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад"

Драбівської районної ради Черкаської області

1. Найменування організатора громадського обговорення – адміністрація Нехайківського навчально-виховного комплексу «загальноосвітня школа І – ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» Драбівської районної ради Черкаської області.

2. Найменування юридичної особи, якій пропонується присвоїти ім’я фізичної особи – Нехайківський навчально-виховний комплекс «загальноосвітня школа І – ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» Драбівської районної ради Черкаської області.

3. Ім'я фізичної особи, що пропонується присвоїти юридичній особі, та обґрунтування такої пропозиції – Іван Никифорович Степаненко. І.Н.Степаненко – двічі Герой Радянського Союзу, заслужений льотчик Радянського Союзу, генерал-майор авіації. Народився 13 квітня 1920 року в селі Нехайки Драбівського району Черкаської області. Закінчив Нехайківську семирічну школу, Дніпродзержинський аероклуб, Качинську школу винищувальної авіації імені М’ясникова. З червня 1941 року Іван Никифорович Степаненко – учасник Великої Вітчизняної війни. Брав участь у повітряних боях на Південному, Брянському, Воронезькому, Волзькому, Північно-Кавказькому, Першому і Другому Прибалтійському фронтах, пройшовши шлях від сержанта до командира винищувальної авіаційної ескадрильї у званні майора. Відмінно підготовлений, він робив вильоти у найскладніших умовах, діставав командуванню цінні відомості про райони зосередження частин ворога. За роки війни І.Н. Степаненко здійснив 414 бойових вильотів, брав участь у 120 повітряних боях, збив 33 ворожих літаки особисто та 8 у групових боях. За мужність і героїзм, проявлені в боях за свободу і незалежність нашої Батьківщини, І.Н.Степаненку Указом Президії Верховної Ради СРСР від 13 квітня 1944 року було присвоєно звання Героя Радянського Союзу. 18 серпня 1945 року за нові подвиги він нагороджений другою медаллю “Золота Зірка”. За сприяння Івана Никифоровича у 1977 році побудоване нове приміщення Нехайківської середньої школи. Вдячні земляки пишаються своїм уславленим Соколом. У сільському парку встановлено бюст Герою, в центрі села зведено літак на честь земляків-авіаторів, у сільському краєзнавчому музеї облаштовано залу, присвячену І.Н.Степаненку, у приміщенні Нехайківського НВК є куточок славного земляка. Вихованці навчального закладу доглядають за пам’ятними місцями села, проводять екскурсії в краєзнавчому музеї, знайомляться з життєвим і бойовим шляхом відважного Сокола неба на заняттях гуртка “Патріот” та факультативі “Черкащинознавство”. Життя І.Н. Степаненка - це справжній приклад для сучасної молоді та прийдешніх поколінь, приклад вірного служіння своїй Батьківщині.

4. Суб'єкти, що внесли пропозицію щодо присвоєння юридичній особі імені фізичної особи – адміністрація, рада, трудовий колектив навчально-виховного комплексу.

5. Строк, місце, час проведення заходів з громадського обговорення, акредитації представників засобів масової інформації, реєстрації учасників – 30 березня – 30 травня 2015 року, щоденно, цілодобово, сайти та електронні адреси Нехайківського НВК та відділу освіти Драбівської районної державної адміністрації.

6. Поштова адреса та адреса електронної пошти, номер телефону, терміни і форми для подання пропозицій (зауважень) – 19831, с. Нехайки Драбіського району Черкаської області, вул. Шкільна, 13. Телефон – (238)90-2-40; е-mail – nehayku_school@ ukr.net; адреса web-сайту: http://nehaykuschool.at.ua/ 19800, смт Драбів, Черкаська область, вул. Леніна, 69. Телефон – (04738) 6-19; e-mail: drabiv_rayvo@ukr.net; адреса web-сайту: http://drabiv-rvo.at.ua/ Форма подання пропозицій довільна, анонімні звернення не розглядаються, пропозиції приймаються з 30 березня до 30 травня 2015 року.

7. Місцезнаходження та адреса електронної пошти, номер телефону організатора громадського обговорення, за якими можна отримати консультації з питання, що винесено на громадське обговорення – Нехайківський навчально-виховний комплекс «загальноосвітня школа І – ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» Драбівської районної ради Черкаської області, вул. Шкільна, 13; e-mail: nehayku_school@ukr.net; телефон – (238) 90-2-40.

8. Прізвище та ім'я особи, визначеної відповідальною за проведення громадського обговорення – Яременко Борис Олексійович – заступник директора навчально-виховного комплексу з навчально-виховної роботи.

9. Термін і спосіб оприлюднення результатів громадського обговорення – червень 2015 року, на офіційних сайтах Нехайківського НВК, відділу освіти Драбівської районної державної адміністрації, згідно пункту 9 Постанови КМУ від 24.10.2012 № 989 „Про затвердження Порядку проведення громадського обговорення під час розгляду питань про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності, які за ними закріплені, об’єктам права власності, які належать фізичним особам, імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій“.

Переглядів: 658 | Додав: НехайківськийНВК | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 8
1 Valeri95  
0
Я теж вважаю, що  присвоєння імені І. Н. Степаненка Нехайківському навчально-виховному комплексу "загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів" є вірним рішенням.

2 luydmila_beloqrud  
0
на мою думку, це чудова ідея. учні школи завжди віддавали належну шану Івану Никифоровичу, і проводили різні заходи задля вшанування його пам"яті. наша школа має пишатися тим, що має таких героїчних випускників, тому навчатися в школі імені І.Н. Степаненка - це буде честь для всіх прийдешніх поколінь і гордість для випусників.

3 Григоровна  
0
краще і не скажеш, Людмило повністю підтримую Вашу думку!!! biggrin

4 nadyushkaohrimenko  
0
Погоджуюся з попередніми коментаторами, присвоїти школі звання І.Н. Степаненка є дуже гарною ідеєю!

5 perabrupta  
0
Я вважаю, це правильне рішення.

6 perabrupta  
0
Я все ще вважаю, що це правильне рішення.

7 Gala89  
0
Я вважаю,давно потрібно було це зробити, адже Нехайківський НВК завжди показував себе на високому рівні. Люди, які там працюють вкладають душу в свою справу, і результат тому ми з вами бачимо повсякдень.

8 Karpenko_taisa  
0
Підтримую попередні коментарі. Іван Никифорович був патріотом, справжнім українцем. В народі говорять: «Як корабель назвеш, так він і попливе». Тому присвоєння імені І. Н. Степаненка Нехайківському навчально-виховному комплексу "загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів" є правильним рішенням.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024